Vælg lamelgardiner til din stue

Der findes et væld af forskellige typer gardiner, og det kan være svært at vælge den rigtige type, der passer til din smag og til rummets stil. For at gøre det lidt lettere for dig at vælge, får du her lidt informationer om lamelgardiner – så kan du tage stilling til, om det lige er dig eller ikke.

Lamelgardiner er den type gardiner, der hænger i striber langs vinduet, og hvor striberne kan vendes, så de enten lukke solen ind eller dækker helt for vinduet og lukker solens lys ude. Lamelgardiner kan også beskrives som ”lodrette persienner”.

Lamelgardiner bruges oftest til større vinduer, for eksempel panoramavinduer i stuen. De giver en let og stilfuld atmosfære og har et moderne look over sig. Der er ikke megen klunketid eller biedermeier over de mange, slanke strimler, der ved et lille ryk i en snor alle sammen lukker op eller til samtidigt. De gardiner, som vi typisk ser i reklamer, der viser fine lejligheder i New York eller lignende, har som regel lamelgardiner for vinduerne.

Typisk ser vi lamelgardiner i lyse farve, som flødefarvet, beige eller råhvid. De produceres dog i alle tænkelige farver, så der er frit valg med hensyn til udseendet. Det gælder naturligvis også mønstre. Der er ingen der siger, at elegante gardiner behøver være kedelige at se på – du kan få lamelgardiner i mange smukke, sjove og anderledes mønstre.

Du kan også lege med ideen om at have et lamelgardin, der danner et helt specifikt billede, når det er helt lukket. Når lamellerne kun er delvist lukkede, kan man således ane billedet – alt efter, hvor åbne eller lukkede lamellerne er, selvfølgelig.

Lamelgardiner er utroligt nemme at betjene, og du kan med fordel også vælge denne type gardin til for eksempel børneværelset. Netop her bliver muligheden med interessante farver, mønstre og/eller motiver.

LamelgardinerEr du i tvivl om, hvilken type gardiner, der passer bedst til dit hjem, så tag ind til en forretning og tag en snak med sælgeren. Hvis ikke du synes, at du har tid til at tage ind og tale om gardiner, kan du ringe og bestille en gardinbus – altså en varevogn med vareprøver på alle typer gardiner og materialer – der kan køre hjem til dig, når du har tid. Så kan du få at se, hvordan lamelgardiner ville se ud i din stue – og andre typer gardiner, for den sags skyld, uden at have forpligtiget dig til at købe noget som helst. Du kan også få en gratis opmåling af dine vinduer så du ved, hvor store gardinerne skal være.

Skriv et svar