Termografering af boligen

Termografering af boligen

Hvis dit hus er utæt, kan det umiddelbart være rigtig svært at lokalisere de udsatte steder. Derfor kan det være en god ide at få foretaget en termografering af huset. En termografering foregår ved, at der bliver taget et fotografi af huser med et særligt, varmefølsomt kamera, som kan registrere temperaturforandringer. Du vil derefter på en skærm kunne se et komplet billede af husets temperaturer på de forskellige overflader, og her vil det vises sig, hvor varmen siver ud af huset. Du kan foretage en termografering både udefra huset og indefra. På denne måde vil du kunne lokalisere utætheder og kuldebroer i dit hjem samt de specifikke steder, hvor der er dårligt isoleret. Det er en meget effektiv og hurtig måde at finde de svage punkter i dit hus, så du hurtigt muligt kan få dem udbedret.

For at få foretaget en termografering skal du hyre et firma, som er specialiseret i termografiske undersøgelser. Der findes mange af disse firmaer, og du vil kunne finde rigtig mange af dem på internettet. Du kan også selv lave undersøgelsen, hvis du lejet det særlige kamera, men i mange tilfælde vil det være en fordel for dig at hyre en professionel termograf, da han har forstand på, hvor utæthederne typisk sidder, og han har desuden mere erfaring i at tolke billederne.

Kom utætheder til livs med termografering

Udover at vise dig de utætte og udsatte steder i huset, kan en termografering også hjælpe dig med andre småting. Blandt andet kan den vise fugtige overflader, hvor der er risiko for skimmelsvamp og desuden også om der er skjulte utætheder i varmesystemet. Den kan også vise, om alle elinstallationer er udført grundigt, og om du har rotter eller mår på loftet, som har ødelagt isoleringen.
Der er altså mange fordele ved at få foretaget en termografering, så hvis du mener, at dit hus er utæt eller fugtigt, bør du kontakte en termograf allerede i dag. Det koster typisk mellem 5.000 kroner – 10.000 kroner at få foretaget en termografering, så det er ikke nogen synderligt stor udgift. Desuden vil den tjene sig selv hjem igen meget hurtigt, hvis du på denne måde finder utæthederne og får dem udbedret. Ved at gøre dette, vil du nemlig kunne reducere dine energi udgifter meget, da der ikke vil slippe så megen varme ud af huset. Hvis du er i tvivl, om det kan betale sig at få foretaget en termografering, kan du kontakte en termograf og få en uforpligtende snak. Han vil, ud fra dine udsagn om huset, hurtigt 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>