Store stygge

Det store, stygge aids-spøgelse, som for et par årtier eller tre siden stak sit grimme ansigt frem, har tilsyneladende fået et noget mindre skræmmende udseende. I hvert fald hvis man skal tro diverse undersøgelser, som fastslår, at mange unge flittigt dyrker ubeskyttet sex med forskellige partnere. Det er faktisk ikke så smart, for hvis man dyrker sex uden at beskytte sig med et kondom, udsætter man sig naturligvis for at blive smittet med HIV eller andre sygdomme, der overføres ved seksuel kontakt.

Noget andet er selvfølgelig i et fast parforhold. Her dyrker nok langt de fleste ubeskyttet sex, fordi flertallet i dag bruger p-piller til at forhindre graviditet. Og selvfølgelig er det da også både nemmere og mere intimt at dyrke sex uden at skulle fumle med kondomer.
Sådan er det nok for de fleste, men i virkeligheden udsætter rigtigt mange sig for risikoen for at blive smittet med en kønssygdom af den ene eller anden art. For det er jo en kendsgerning, at masser af mennesker en gang imellem er deres faste partner utro, og hvis utroskaben så foregår som ubeskyttet sex, risikerer den faste partner naturligvis også at blive smittet med en kønssygdom.
Og det kan naturligvis få alvorlige følger for parforholdet, for hvis for eksempel en mand opdager, at han har pådraget sig en kønssygdom, og han ved med sig selv, at han ikke har været sammen med andre end sin faste partner, har han selvfølgelig god grund til at mistænke kæresten for at have været ham utro. Og her er det jo værd at notere sig, at leg med sexlegetøj ikke hører til i kategorien utroskab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *