Sengetøj i høj kvalitet

Det er en skøn oplevelse at kravle under dynen i en seng, der lige har fået skiftet sengetøj. Den friske duft af nyvaskede dynebetræk og fornemmelsen af et glat, rent lagen er noget, som vi under os selv for sjældent. Den allerbedste oplevelse får man dog med et helt nyt sæt sengetøj!

Hvornår har du sidst købt nyt sengetøj?

Det er ganske vist rigtig dejligt at skifte sengetøj på din seng, men med tiden bliver dine gamle sengesæt slidte. Der er ganske enkelt ingen erstatning for fornemmelsen af et helt nyt pudevår under kinden og et nyt dynebetræk over kroppen – og hvis du samtidig opgraderer til en ny, mere behagelig type stof, så gør du dig selv en tjeneste, du ikke kommer til at fortryde – køb nyt sengetøj.

Der findes mange forskellige typer sengetøj. De fleste lagner, betræk og vår fremstilles i enten bomuld, polyester eller en blanding af de to stoffer. Det, der skaber den store forskel mellem sengesæt er, hvordan stofferne er vævet. De samme stoffer kan føles helt forskelligt, alt efter hvordan de er fremstillet.

Det er let at lade sig forføre af et flot print på et sæt sengetøj – kulørte striber, et sjovt motiv eller behagelige farver har ofte den afgørende indflydelse på, hvilke lagner og betræk vi vælger.

I sidste ende er det dog fornemmelsen af stoffet mod huden, der gør forskellen. Derfor er det vigtigt, at du føler på et sengesæt, før du køber det, så det er følesansen, ikke øjnene, der bestemmer, hvilken type sengetøj du kommer til at gå i seng med.

Den allerbedste løsning er dog at købe en masse forskellige sengesæt, og så prøve dem af ét efter ét. Denne løsning er dog både dyr, tidskrævende og besværlig, så den bør du kun vælge, hvis du har råd til det, og hvis du virkelig går op i at ligge så godt og behageligt som muligt, når du sover.

Sengetøj er en hel videnskab for sig selv. Du behøver naturligvis ikke være ekspert for at finde en kombination, som du er glad for – bare vær omhyggelig når du vælger et nyt sæt. Foretrækker du klassiske lagner eller elastiske lagner? Hvilken størrelse betræk passer til din dyne og din pude? Er du til det helt glatte sengetøj vi kender fra hoteller og moteller, eller er du mere til gammeldags bomuld? Hvis du lige afklarer disse spørgsmål, før du begynder at lede efter dit nye sengetøj, så kan du spare dig selv en masse bøvl i butikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>