Sådan får du en god nattesøvn

Sådan får du en god nattesøvn

Annonce

Er du også en af dem, der kæmper med, at søvnen bliver afbrudt et utal af gange i løbet af natten? Enten er det for koldt eller for varmt. Måske vågner du af larm fra gaden? Eller også ligger du bare og vender og drejer dig, tæller får og håber på et mirakel, der pludselig får dig til at falde i søvn. Hvis det er tilfældet, kommer der her nogle gode råd til, hvad du kan gøre for at få en bedre nattesøvn.

Find den rette dyne og pude

En ting, der uden tvivl er afgørende for, om du får en god nattesøvn eller ej, er, hvorvidt du har en god pude og en god dyne. De fleste har enten tendens til at sove med en pude, der er for høj eller for lav under deres hoved. Det kan betyde, at man om morgenen vågner op og er helt stiv i nakken eller har hovedpine.

Hvis du vil sikre dig den optimale soveposition, kan det være, at du skal overveje at investere i en unik og behagelig nakkepude, der sikrer, at din rygsøjle og nakke ligger i en lige linje hele natten.

Et køligt miljø

Selvom det måske ikke virker som det mest tiltrækkende at skulle lægge sig til at sove i et soveværelse, der er iskoldt, kan det være med til at forbedre din nattesøvn. Hvis du sørger for at få luftet godt ud, inden du går i seng, sikrer du dig, at du ikke kommer til at få det ubehageligt varmt i dét sekund, du lægger dig under dynen. Og samtidig betyder det også, at der er frisk ilt i rummet, når du lægger dig til at sove.

Drop mobilen før sengetid

Et råd, som de fleste sikkert har fået flere gange, er at lægge telefonen fra sig en rum tid, inden man skal sove. Hvis du ligger i sengen og kigger på din telefon, er telefonens blå lys med til at opkvikke dig i stedet for at søvndysse dig. Det er derfor heller aldrig en god idé at tjekke, hvad klokken er, hvis man vågner midt om natten – i så fald skal det ske på dit armbåndsur.

Du kan eventuelt overveje, om du skal lytte til en lydbog eller læse i en fysisk bog, inden du skal sove. Det kan nemlig være med til at gøre dig træt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>