Hvad er d vitamin?

D vitamin er en meget vigtig type af vitamin, som kroppen hovedsageligt får fra solen. Dog er det også muligt at få denne type af vitamin fra sin kost, men det er dog kun i et meget begrænset omfang, at man kan få d vitamin gennem sit kost. Derfor er det en god idé, at man sørger for at finde andre måder, hvorpå man kan opnå en tilstrækkelig mængde af d vitamin i kroppen. D vitamin kan du få fra solens stråler, og det er særligt vigtigt, at du sørger for at opholde dig i solen med jævne mellemrum i sommerhalvåret, så din krop får tilstrækkeligt d vitamin.

Hvordan kan jeg få tilstrækkeligt d vitamin?

Hvis du gerne vil opnå en tilstrækkelig mængde af d vitamin, så skal du sørge for at opholde dig i solen med jævne mellemrum. Det er nemlig herfra, at du kan få en forholdsvis stor mængde d vitamin. Udover regelmæssigt ophold i solen, kan du dog også få en anelse d vitamin fra din kost, men det er som førnævnt kun muligt at få d vitamin ved hjælp af fødevarer i en meget begrænset omfang.

Hvis man spiser større mængder af fed fisk, eller hvis man sørger for at spise en større mængde kød og æg samt drikker mælk, så vil man også kunne opnå d vitamin herigennem. Det er dog stadig vigtigt at huske på, at langt den største mængde af d vitamin kan fås fra solen. Den mængde d vitamin man har mulighed for at få igennem sin kost er forholdsvis lille sammenlignet med den mængde d vitamin, som du kan få fra solen.

Hvilke konsekvenser har det, hvis kroppen ikke får nok d vitaman?

Der kan være flere forskellige konsekvenser, hvis du ikke sørger for at få nok d vitamin gennem din kost eller fra solen. Hvis din krop ikke får tilstrækkeligt med d vitamin, så øger du din risiko for at få knogleskørhed, og du øger samtidig også din risiko for, at du vil opleve muskelsmerter samt svage muskler. Dette skal du naturligvis gøre alt hvad du kan for at undgå. Måden du kan gøre det på er ved at opholde dit i solen med jævne mellemrum samt at spise på en måde, der gør, at du får den anbefalede mængde af d vitamin.

Kosttilskud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>