Hundeudstyr til hvalpe

Når du får en hvalp i huset for første gang, er det næsten som at få en baby – hvalpen tager al din opmærksomhed, og det kræver en del tid, energi og engagement at ”opdrage” den lille trolderik. Du kan gøre strabadserne lettere for dig selv ved at forberede dig på den lille ny i familien ved at anskaffe dig noget hensigtsmæssigt udstyr til hvalpen.

Hundehvalpe ER søde og bedårende! Man skal have et hjerte af sten for ikke at smelte – bare en lille smule – når den lille pelstot tumler rundt som en raket, tygger i alt den kan finde og kigger uskyldigt og forventningsfuldt op med store, bløde øjne.

Al denne ”pyssenysselighed” kan dog let komme til at fylde så meget, at vi helt glemmer også at tænke på de mere alvorlige og praktiske ting, såsom vaccinationer og forsikring. Netop derfor er det en rigtig god ide at få alle de praktiske ting ordnet, før hvalpen kommer med hjem, og den knap er til at løsrive sig fra.

Dette gælder også, hvad angår udstyr til hvalpen. Naturligvis skal din hvalp have masser af opmærksomhed, men den skal jo også have nogle essentielle, grundlæggende ting omkring sig.

Først og fremmest skal der være udstyr, der dækker hvalpens basale behov: søvn, mad og vand.

Selvom en hvalp i princippet kan sove hvor som helst, vil det være en god ide at skaffe en hundekurv. En kurv er en afgrænset ”seng”, hvor hvalpen bør kunne være i fred (fra for eksempel familiens børn) og føle sig helt tryg. Bliver hvalpen utryg eller nervøs, kan den søge hen til sin kurv og falde til ro.

Mad er noget, som du bør tænke grundigt over. Du bør sætte dig ind i, hvilken type føde hvalpen bør have, alt efter alder og race. Du kan med fordel læse bøger og internetartikler om det, men det allerbedste vil være at du tager dig en snak med en dyrlæge – så er du sikker på at få råd fra en professionel, der virkelig har styr på tingene. Den rigtige hundemad kan give dig en sund hund, som har det godt – og som ikke skal til dyrlægen i tide og utide.

Det korte af det lange er, at du bør tænke grundigt over, hvilket udstyr du bør anskaffe dig til din hvalp – og at det er en god ide at anskaffe dig udstyret, før du henter hvalpen hjem. Du kan sikkert få en masse gode råd fra andre hundeejere i din omgangskreds – eller, endnu bedre, fra en dyrlæge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>