Hiphop musik har sin egen subkultur

Hiphop musik er en musikgenre der blev født i USA i 1970’erne. Genren er centreret omkring et rytmisk beat der tit bliver akkompagneret af rap. Rap er en måde at synge på, hvor rapperen (sangeren) fremlægger en rytmisk og rimende tale der passer til beatet. I mange tilfælde beskrives rap som en genre hvor de enkelte rappere konkurrerer meget tydeligt mod hinanden, og det er ikke ualmindeligt for en rapper at direkte angribe en anden rapper verbalt. Da rap først blev introduceret til musikken skilte genren sig meget ud, men hiphop musik fik hurtigt fremgang blandt den amerikanske befolkning og snart også i resten af verden. Hiphop var i begyndelsen blot en bevægelse blandt en forholdsvis lille gruppe i USA, men genren udviklede snart sin helt egen subkultur.

De unge er vilde med hiphop musik og streewear

Hiphop som en subkultur er defineret af nogle grundelementer der ikke har ændret sig meget siden hiphop først begyndte at blive populært. Disse elementer indeholder blandt andet rap, DJ’ing, breakdancing og lignende dansegenrer, graffitimaling, beatboxing og mange flere. En af de helt store hjørnesten i hiphop som subkultur er desuden tøjstilen der associeres med fænomenet. Streetwear er en tøjstil der er tydeligt inspireret af hiphop-miljøet, og består blandt andet af store bukser eller cargo pants, T-shirts samt skatersko. Tøjstilen inspireret af hiphop musik er især populær blandt mange unge i dag. At gå med streetwear og lignende er med til at sende et budskab der ofte er med til at signalere en form for oprør og kritik af systemet og samfundet. Denne tankegang er ofte populær i det unge miljø, da flere unge har det med at udfordre sig selv og prøve grænser. Hiphoptøj giver de unge et tilhørsforhold til subkulturen og giver dem mulighed for at give udtryk for hvem de er.

 

Dansk hiphop musik

Hiphop musik er siden dets oprindelse blevet udbredt til hele verden, og genren har fået stor succes stort set hvor end den er nået frem. Også i Danmark har hiphop opnået stor popularitet, specielt blandt de unge danskere. I de seneste år har man set en stor opblomstring af nye hiphopartister på den danske scene, og ligeledes har man kunnet se en voksende interesse for hiphopgenren og –kulturen blandt rigtig mange danskere. Den stigende interesse for genren har både kunnet ses på antallet af afspilninger af hiphopalbum og –sange på streamingtjenesterne samt på salget af hiphoptøj og streetwear.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *