Findes sækkestole stadig? Og er de moderne?

Da jeg var en knægt i 1980’erne var et af mine største ønsker at få en sækkestol. Jeg havde prøvet en sækkestol hos en bekendt, og jeg blev med det samme helt forelsket i fornemmelsen af at synke dybt ned i en pude, der formede sig lige præcis efter min krop og den stilling, jeg satte mig i. Det var simpelthen vanvittig behageligt, og jeg måtte bare ha’ sådan en sæk på mit værelse!

Jeg fik aldrig den sækkestol, selvom jeg plagede nok så gudsjammerligt i syv lange og syv brede. Tiden gik, og sækkestole forsvandt langsomt ud af ”gadebilledet”. Hvor det i løbet af 80’erne havde været et populært møbel i mange hjem og noget, som mange folk pralede af at eje, gik det i glemmebogen, da 90’erne gjorde sit indtog med Dr. Martens trampende i march til Nirvanas slagsange. Her, et godt stykke inde i det nye årtusinde kommer man så pludselig til at tænke på barndommens store ønskemøbel – og om det mon stadig findes et eller andet sted derude. En hurtig Google-søgning afslører, at sækkestolen faktisk lever endnu – og i bedste velgående, endda.

Den gode, gamle sækkestol er måske ikke så synlig og populær, som den var dengang i 80’erne, men der er nem at få fat på. Hvis du, ligesom mig, har et svagt punkt i dit hjerte for dette formskiftende møbel, så er der altså hverken grund til panik eller utidelige nekrologer; du kan købe sækkestole over internettet, nemt og billigt. Det er jo dejlige nyheder for os, der måske har et lille nostalgisk tilsnit – og som i hvert fald nyder at sidde behageligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>