Får du det meste ud af dit kamera?

Får du det meste ud af dit kamera?

Mange har på et tidspunkt anskaffet sig et dyrt spejlreflekskamera eller lignende, for lige at få lidt mere kvalitet i sine billeder. Men får du egentlig det meste ud af kameraet? Kører du stadigvæk med auto-mode? Hvis du sætter dig ind i det meste basale om dit kamera, er der masser af sublime skud i vente!

Start med det basale og byg stille og roligt på

Hvis det endnu ikke sidder på rygraden, så er det allervigtigste, at du får styr på de basale indstillinger på dit kamera. ISO, blænde og lukkertid – også kendt som eksponeringstrekanten. Disse 3 begreber er alfa og omega for dine resultater som fotograf, og de skal indøves som noget af det første.

Du kan lære meget mere om de 3 begreber på nettet, men det vigtigste er, at du får det afprøvet og indøvet i praksis.

Der er tilbundsgående artikler om emnet (og meget mere om fotografi) på digitaleye.dk, der er en af Danmarks største mødesteder og blogs om fotografering. Her kan du få et skub i den rigtige retning.

Giv dig selv udfordringer

En af de vigtigste faktorer ift. din udvikling som fotograf, er at udfordre dig selv praktisk. Derfor kan det være ganske fornuftigt og givtigt, at give dig selv udfordringer.

Almindelige lettilgængelige udfordringer kan eksempelvis være:
– Skyd et billede af et insekt
– Tag et forskelligt selvportræt hver dag i en uge
– Lav et gadefoto / street foto
– Skyd et portræt af en fremmed
– Tag et nattebillede

Det behøver ikke være de helt store projekter, og du kan selvfølgelig holde resultater privat. Det vigtigste er, at du prøver nogle nye ting af.

Meld dig ind i en fotoklub

Fotoklubber findes i hele landet, og der er med garanti også en i dit lokalområde. Det er både en sjov og spændende måde at udvikle sig på som fotograf, og fællesskabet gør, at man altid har folk at sparre med. Det betyder at du hurtigere lærer tingene, ift. hvis du var alene om det.

Overvej om en fotoklub kunne være noget for dig. Du kan finde en komplet liste over klubber på digitaleye.dk.

Det vigtigste er din interesse og passion for foto

Uden interesse i faget bliver det en lang og sej kamp, at dygtiggøre sig. Det er klart.

Derfor skal interessen selvfølgelig være der, og jo mere passioneret du er omkring fotografiet, jo hurtigere og mere effektivt vil du lære nye ting. Det tager tid, og den gamle tommelfingerregel om, at det tager 10000 timer at mestre et fag, er ikke helt forkert.

Det kan virke overvældende, men husk at for hvert eneste foto du tager, bliver du en marginalt bedre fotograf. Så hæng i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>