Få dig en biopejs til væggen

Hvis du har besluttet dig til at anskaffe dig en biopejs, hvorfor så ikke vælge et design, der kan fastgøres på væggen? Med en biopejs til væggen kan du få den gammeldags fornemmelse af et ildsted i huset samtidig med den praktiske bekvemmelighed, som moderne teknologi tilbyder. Ungt møder gammelt og giver en dejlig, hyggelig atmosfære.

En biopejs tilbyder mange fordele i forhold til traditionelle gaspejse, træpejse og brændeovne. En biopejs brænder på bioethanol, og bioethanol brænder så rent, at der ikke produceres røg eller lugt, og at der derfor ikke er behov for aftræk – altså ingen rør eller skorsten. Det brænder oven i købet så rent, at der knap nok er behov for rengøring. Det betyder alt sammen, at man kan placere sin biopejs lige præcis, hvor man har lyst (så længe det ikke er lige under nogen letantændeligt).

Hvis du har lyst, kan du oven i købet hænge den op på væggen. Det lyder umiddelbart underligt at hænge en pejs op på væggen – men med en biopejs er det ikke desto mindre blevet en mulighed. Hvis du har lidt svært ved at forestille dig, hvordan det kan se ud, så har du her et link til tv-programmet ”Price inviterer”, hvor du kan se en biopejs på væggen bag værten, Adam Price (i venstre side af skærmen).

Netop denne, runde model er blevet meget populær, men det er langt fra den eneste mulighed, hvis du har lyst til en biopejs til væggen. Der findes et stort udvalg af designs. De fleste er i moderne stil, med rene, glatte overflader i glas eller rustfrit stål. Du kan dog også finde biopejse, der er designet til at ligne gammeldags, traditionelle pejse elle brændeovne, med udskæringer og andet pynt.

Pejsen slutter sig dermed til mængden af møbler, som nu kan hænges på væggen. Først var det borde, der kunne klappes ned, så blev det tv-apparater der blev til fladskærme, nu er det pejse – hvad blive mon det næste, sofaer? Nej, spøg til side. Biopejs til væggen er ikke et spørgsmål om at udnytte pladsen bedst muligt, det er et spørgsmål om stemning og atmosfære. Vi bruger jo meget tid i hjemmet, så indretningen skulle gerne afspejle vores smag bedst muligt, så vi hver i sær føler os bedst tilpas. Derfor kan fere muligheder for indretning kun være godt, og nu inkluderer boligdesignets muligheder altså også en biopejs til væggen. Hvem mon havde gættet på det for bare ti år siden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>