Nye danske møbeldesignere

Den danske design industri boomer i øjeblikket, hvilket betyder at mange nye danske møbeldesignere melder deres ankomst.

Alene på det amerikanske marked steg omsætningen af danske designmøbler med 27% fra 2011 til 2012.

Og det har så resulteret i at mange nye danske møbeldesignere har kunne starte deres egen designvirksomhed. En af disse er Ro Collection, som netop har valgt navnet ro pga. af den danske designstil.

http://www.moodings.com/upcoming-moebeldesignere

De er dog ikke de eneste nye møbeldesignere på det danske marked. Care By Me er også en hurtigt voksende designfirma som vil repræsentere overskud, ro og omtanke. Designfirmaet udgør en værdi i lokalsamfundet hvor de er med til at fremme deres værdier.

Den sidste nye danske møbeldesigner vi vil tage op her, er Herman Cph som er en virksomhed med base i København.

Missionen med firmaet er at skabe enkle og kvalitetsbevidste møbler som er til gavn for alle.

Med hvad er det alle disse virksomheder har tilsammen? – Jo – De holder alle fast i den danske design model som er et udtryk af ro og klassisk stil. Noget om de danske designskoler gør sig meget i, når de underviser de nye danske møbeldesignere.

I Danmark har vi to skoler, en i Kolding og en i København som er med til at udvikle vores kommende designere – For dem der når det så langt.

Tæt på 50% af ansøgerne til vores danske designskoler bliver afvist, og kvaliteten af dansk design bliver kun højere og højere. Ud af de 50% forventer skolerne kun at 75% af eleverne vil kunne gennemføre den prestigefyldte uddannelse og blive Danmarks nye møbeldesigner.

Uddannelsestiden kan variere mellem 2 og 3 år alt efter om det er en bacheloruddannelse eller en kandidatuddannelse du skal tage.

USA er dog ikke det eneste marked der har øget interesse indenfor dansk møbeldesign.

De nye danske møbeldesignere har især også vækst fra det japanske og kinesiske marked hvor den danske ro og klassiske stil passer godt ind med deres kulturhistorie.

Dansk møbeldesign har en lys fremtid på både nationalt og internationalt niveau med vores nye danske møbeldesignere som stadig skaber ære i branchen.

Skriv et svar