LED armatur giver billig belysning

Står du og mangler ordentlig belysning til et større lokale, hvad end det er i privaten eller virksomheden? Leder du efter noget nyt? Leder du efter noget brugbart? Leder du efter noget, der holder? Leder du efter belysning, der både er besparende for din pengepung og miljøet? Så leder du efter LED armatur!

LED står for Light-Emitting Diode og betyder altså en lysudsendende diode. Lyskilden blev udviklet i starten af 1960’erne, og allerede et årti efter kunne man også få lysdioder i grønne og røde farver – man kunne dermed skabe en ny slags belysning. Fordelene ved LED belysning er for det første, at energiforbruget er væsentligt lavere end for en glødepære, der afgiver samme mængde lys. Det vil sige, at man både som privatperson og virksomhed kan spare mange penge årligt på LED armatursin elregning, samtidig med at man skåner miljøet. Hvor en glødepære normalt brænder ud efter nogle år, sker der ved en lysdiode slet ikke samme termiske slid.

LED blev først brugt i eksempelvis cykellygter og digitalbaglygter, men har i årenes løb bredt sig til et større marked af almindelig belysning som f.eks. LED armatur, der i dag i højere og højere grad benyttes på arbejdspladser, og større lokaler som foreninger, kontorer eller konferencelokaler.

Jeg har før hørt fra folk, der ikke føler sig overbevist om, at LED lys er fremtiden. Nogle siger at lyset er skarpt og irriterende, andre at det ser kunstigt ud. Dette er en skrøne. LED lys har masser af tilpasningsmuligheder, og et LED armatur kan sagtens fås og installeres med mulighed for lysdæmpende effekter. De fleste bliver forbavsede over at erfare, at en enkelt lysdiode kan lyse akkurat lige så meget som en 25 watt glødepære. Forskellen og fordelen ved lysdioden er jo så netop bare, at den ikke brænder ud og samtidig blot bruger en brøkdel af strømmen. Så hvis ikke man kan overbevise skeptikerne på anden vis, bør dette i det mindste være en spiselig grund, der er svær at argumentere imod.

Dette vil samtidig sige, at hvis flere begyndte at benytte sig af LED belysning, ville vi tage et stort skridt i den rigtige retning mod en grønnere og mere miljøvenlig fremtid. Hvis flere arbejdspladser installerede LED armatur på kontorerne, på gangene, i konferencelokalerne, hvis skoler benyttede LED armatur, og hvis offentlige institutioner i højere grad skiftede de gamle lamper ud med nyt LED armatur, ville Danmarks elforbrug blive sænket markant på ganske kort tid, og uden at nogen ville mærke synderlig forskel fra i dag eller savne nutidens dyre, uholdbare glødepærer.

Læs mere på nettet i dag om LED armatur og bliv klogere på den lysende udvikling. Måske er det også på tide, at du investerer i en ny lyskilde og gør noget godt både for din økonomi og for miljøets bæredygtige fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *